Bonifác vo Vysokých Tatrách


Toto je prvá cesta môjho origami v rámci Slovenska. Určite nie je posledná, vytipoval som si už pár lokalít. Teraz však pár viet k ceste tejto, do Vysokých Tatier. Neuhádli by ste kde sa táto cesta začala. V Maďarsku. Odtiaľ je týchto pár nočných záberov na hlavné mesto Budapešť. 





Ďalšou zastávkou bol Poprad, ktorý je nazývaný aj vstupnou bránou do Tatier a je tretím najväčším mestom východného Slovenska. Fotka je z Námestia sv. Egídia. V pozadí vidieť jeho dominantu, Kostol sv. Egídia z 13. storočia. Nachádza sa v ňom najstaršie vyobrazenie Vysokých Tatier. 



Cesta ďalej pokračovala do historického centra tradičného regiónu Spiš, Kežmarku v Prešovskom kraji. V pozadí nasledujúcich fotiek vidieť Kežmarský hrad, v 17. storočí prestavaný na zámok a tank slúžiaci ako pamätník vojny. 




Poslednou trasou môjho Bonifáca na tejto túre bola cesta na Popradské pleso, kam sa kvôli počasiu už cestovatelia nedostali. Možno nabudúce. Pleso je ľadovcového pôvodu a svojou rozlohou je švrtým najväčším jazerom u nás. Tu sú fotky z cesty k nemu.




Komentáre

Obľúbené príspevky